Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/21292
Назва: | Аналіз фармацевтичного ринку засобів, що містять інулін |
Автори: | Сахацька, І.М. |
Дата публікації: | 2023 |
Видавництво: | Буковинський державний медичний університет |
Короткий огляд (реферат): | Останнім часом спостерігається все більша зацікавленість до використання у харчуванні людини не лише глюкозовмісної сировини, але й нетрадиційних рослин, що містять фруктозо-, манозо-, арабінозо- та ксилозовмісні полісахариди. Це обумовлено тим, що одноплановий (глюкозний) підхід до вуглеводневого харчування людини є згубним. Одним із полісахаридів і компонентів здорового харчування, який допомагає забезпечити повноцінну роботу нашого організму, поліпшити здоров'я шлунково-кишкового тракту та має низький глікемічний індекс є інулін. Вперше він був виявлений в 1804 р. у коренях оману Inula helenium L., звідки і отримав свою назву. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/21292 |
Розташовується у зібраннях: | СЕКЦІЯ 19. Фармакологічна дія та фармакокінетика лікарських засобів |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Sahacka_383.pdf | 537.31 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.