Please use this identifier to cite or link to this item:
http://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/20932
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Геруш, І.В. | uk_UA |
dc.coverage.temporal | 06, 08, 13 лютого 2023 р. | uk |
dc.date.accessioned | 2023-06-16T17:31:18Z | - |
dc.date.available | 2023-06-16T17:31:18Z | - |
dc.date.issued | 2023 | - |
dc.identifier.issn | 978-617-519-019-7 | - |
dc.identifier.uri | http://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/20932 | - |
dc.description.abstract | Збільшення активних форм оксигену (АФО) вважають ключовим фактором молекулярних пошкоджень, визначених як окислювальний стрес. Функціонування мітохондрій безпосередньо пов’язане з підтриманням клітинного редокс-балансу та енергетичного обміну. Важливою складовою АОС є глутатіон – який є потужним антиоксидантом та детоксикантом завдяки реактивності SH-груп. Мелатонін безпосередньо бере участь в процесах детоксифікації АФО, захищаючи, таким чином, мітохондріальні білки та ДНК від окислювального пошкодження. | uk_UA |
dc.language.iso | c. 77-78 | - |
dc.publisher | Буковинський державний медичний університет | uk_UA |
dc.title | Вплив мелатоніну та глутатіону на вміст ТБК-активних продуктів та вільних SH-груп у мітохондріях печінки щурів за умов експериментальної нефропатії | uk_UA |
dc.type | Thesis | uk_UA |
dc.citation.conference | 104-а науково-практична конференція з міжнародною участю професорсько-викладацького персоналу Буковинського державного медичного університету | uk |
dc.event.place | Чернівці | - |
dc.source.name | Збірник матеріалів підсумкової 104-ї науково-практичної конференції з міжнародною участю професорсько-викладацького персоналу Буковинського державного медичного університету | uk |
Appears in Collections: | СЕКЦІЯ 5. Актуальні питання біологічної та фармацевтичної хімії |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Gerysh I_2023-77-8.pdf | 537.77 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.