Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/20867
Назва: | Гістохімічна методика на білок за mikel calvo для визначення зрілості колагенів у мікроскопічних препаратах |
Автори: | Давиденко, І.С. |
Дата публікації: | 2023 |
Видавництво: | Буковинський державний медичний університет |
Короткий огляд (реферат): | Вступ. Існує чимало гістохімічних методів на білок, кожний з яких має свої особливості оцінки результатів специфічного забарвлення. Одним з багатьох є метод за Mikel Calvo, в якому за спеціальних умов використовується барвник бромфеноловий синій. Спеціальні умови спричиняють особливість фарбування білків у різні кольори - переважно в синій та червоний. Автор методики вважав, що переважання червоного кольору свідчить про домінування карбоксильних груп в білках, а переважання синього кольору - про домінування аміногруп у білках. Вказане припущення дозволило автору анонсувати свою методику як методику на “кислі” та “основні” білки. Нами в результаті багаторічних досліджень висунуто гіпотезу про те, що метод Mikel Calvo насправді визначає ширший спектр змін у білках, ніж вважав автор методики. Зокрема, припускається, що процеси гідроксилювання залишків проліну та лізину в колагенових білках (які відбуваються в ході їх дозрівання) так само супроводжуються змінами кольору білків при застосуванні методу Mikel Calvo. Отже, виникла необхідність об’єктивної перевірки того, чи процеси гідрокислювання залишків проліну та лізину в колагенових білках призводять до змін кольору білків. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/20867 |
ISBN: | 978-617-519-019-7 |
Розташовується у зібраннях: | СЕКЦІЯ 1. Основи морфології організму людини і тварин, актуальні питання патологічної анатомії та судової медицини |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Davidenko IS_2023_22.pdf | 377.42 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.