Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/15772
Назва: Вплив арніки гірської на пероксидне окислення ліпідів у хворих на вірусні гепатити С, D, Е
Інші назви: The influence of Arnica Montana upon lipid peroxide oxidation in patients with viral hepatitis C, D, E
Автори: Мироник, Олена Володимирівна
Myronyk, О.V.
Ключові слова: вірусні гепатити
пероксидне окислення ліпідів
відновлений глутатіон
малоновий диальдегід
глутатіон пероксидаза
настоянка арніки гірської
viral hepatitis
malon dialdehide
restored glutathione
glutathione-peroxidase
Arnica Montana tincture
Дата публікації: 1998
Видавництво: Буковинський медичний вісник
Короткий огляд (реферат): Вивчали зміни вмісту в крові хворих на вірусні гепатити С, D, Е кінцевого продукту пероксидного окислення – малонового диальдегіду, відновле¬ного глутатіону та активності ферменту глутатіонпероксидази з урахуванням антиоксидантних властивостей настоянки арніки гірської. Встановили вірогідні зміни цих показників порівняно з контрольною групою. Виявили, що використання настоянки арніки гірської як антиоксиданту призводить до прискорення клінічного одужання хворих та стабілізації окисно-відновних процесів.
The changes of malon dialdehide amount, the final product of lipid peroxide oxidation (LPO), as well as restored glutathione-peroxidase ferment activity were studied in the blood of the patients with viral hepatitis C, D, E taking into consideration antioxidant properties of Arnica Montana tincture. Possible changes of these parameters in comparison with control group were established. It was found that the use of Arnica Montana as antioxidant leads to quick clinical recovering of the patients and stabilises oxido-reduction processes.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/15772
Розташовується у зібраннях:Статті

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
БМВ_1998_1_043.pdf304.62 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.