Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/15585
Назва: Вплив гіпербарооксії та даларгіну на оксидантно-антиоксидантний стан крові хворих після абдомінальних операцій, ускладнених перитонітом
Інші назви: The effect of dalargin and hyperbaric oxygenation on the oxidant-antioxidant state of blood in patients undergone abdominal surgeries complicated with peritonitis
Автори: Ковтун, Анатолій Іванович
Коновчук, Віктор Миколайович
Архіпов, Є.М.
Плачінта, Р.В.
Шестаков, В.І.
Kovtun, A.I.
Konovchuk, V.M.
Arkhipov, Ye.M.
Plachinta, R.V.
Schestakov, V.I.
Ключові слова: гіпербарооксія
даларгін
пероксидне окиснення ліпідів
окиснювальна модифікація білків
перитоніт
hyperbaric oxygenation
dalargin
lipid peroxidation
oxidative modification of proteins
peritonitis
Дата публікації: 1999
Видавництво: Буковинський медичний вісник
Короткий огляд (реферат): Досліджено вплив гіпербарооксії та даларгіну на оксидантно-антиоксидантний стан крові хворих після абдомінальних операцій, ускладнених перитонітом. Гіпербарооксія викликає підвищення в крові хворих вмісту окиснювально-модифікованих білків, активності каталази та глутатіонпероксидази. Даларгін на фоні гіпербарооксії активував антиоксидану систему крові.
The effect of hyperbaric oxygen exposure and dalargin on the oxidant-antioxidant state of blood has been studied in patients who underwent abdominal surgeries complicated with peritonitis. Hyperbaric oxygenation caused an elevation of oxidatively modified proteins of blood as well as the catalase and glutathione peroxidase activities. The administration of dalargin to the patients against a background of hyperbaric oxygenation turned out to activate the blood antioxidant systems.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/15585
Розташовується у зібраннях:Статті. Кафедра анестезіології та реаніматології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
БМВ_1999_3_065.pdf378.88 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.