Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/15126
Назва: Вплив комплексної противиразкової терапії з включенням настойки арніки гірської на перебіг виразкової хвороби
Інші назви: The influence of multimodality anti-ulcer therapy with the inclusion of the tinctura of Arnica montana L. on the course of peptic ulce
Автори: Волошин, Олександр Іванович
Захарчук, Т.В.
Мещишен, Іван Федорович
Voloshyn, O.I.
Zakharchuk, T.V.
Meshchyshen, I.F.
Ключові слова: настойка арніки гірської
виразкова хвороба
оксидантна система
антиоксидантна система
окиснювальна модифікація білка
Arnica montana L. tincture
peptic ulcer
oxidative system
antioxidant system
protein oxidative modification
Дата публікації: 2000
Видавництво: Буковинський медичний вісник
Короткий огляд (реферат): Вивчалась ефективність застосування у комплексній терапії противиразкових препаратів та настойки арніки гірської (НАГ) при лікуванні хворих на виразкову хворобу. Встановлено, що включення до лікувального комплексу НАГ сприяє прискоренню нормалізації показників окисно-відновних процесів, окиснювальної модифікації білка, регресу клінічних проявів хвороби та термінів загоєння виразкового дефекту, зменшенню інвазивності Helicobacter pylori (HP).
The efficiency of using multimodality therapy with anti-ulcer preparations and the tinctura of Arnica montana L. (ТАМ) in the treatment of patients with peptic ulcer has been studied. It is shown that the inclusion of ТАМ in the treatment process accelerates the normalization of the indices of oxidation-reduction processes, an oxidative modification of proteins, a regression of clinical manifestations and terms of healing of the ulcer defect, a decrease of in invasiveness of Helicobacter pylori.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/15126
Розташовується у зібраннях:Статті. Кафедра пропедевтики внутрішніх хвороб

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
БМВ_2000_3_030.pdf424.78 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.