Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/15069
Назва: Вплив харчових добавок на організм за умов тривалого експериментального радіоактивного опромінення
Інші назви: The effect of food additives under conditions of low dosage radiation in an experiment
Автори: Тимощук, В.В.
Tymoshchuk, V.V.
Ключові слова: харчові добавки
радіопротектори
діти
хронічне опромінення
food additives
radioprotectors
children
chronic radiation
Дата публікації: 2000
Видавництво: Буковинський медичний вісник
Короткий огляд (реферат): В експериментальному дослідженні вивчено протекторну дію харчових добавок на ендокринні залози та біохімічні процеси на фоні введення радіоактивних речовин. Досліджувалася питома радіоактивність тварин та морфофункціональні зміни кори головного мозку і ендокринних органів за умов хронічного радіоактивного опромінення. Встановлено, що харчові добавки при пероральному введенні мають радіопротекторну дію.
The protective effect of food additives on the endocrine glands and biochemical processes when introducing radioactive substances has been studied in an experimental research. The specific radioactivity of the animals and the morphofunclional changes of the cerebral cortex and endocrine organs were investigated. The food additives, when preorally introduced, are ascertained to have a radioprotective effect.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/15069
Розташовується у зібраннях:Статті

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
БМВ_2000_1-2_125.pdf238.92 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.