Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/15069
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorТимощук, В.В.
dc.contributor.authorTymoshchuk, V.V.
dc.date.accessioned2019-10-18T11:47:51Z
dc.date.available2019-10-18T11:47:51Z
dc.date.issued2000
dc.identifier.otherУДК 599.323.4-06:535.23]:615.326/.356
dc.identifier.urihttp://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/15069
dc.description.abstractВ експериментальному дослідженні вивчено протекторну дію харчових добавок на ендокринні залози та біохімічні процеси на фоні введення радіоактивних речовин. Досліджувалася питома радіоактивність тварин та морфофункціональні зміни кори головного мозку і ендокринних органів за умов хронічного радіоактивного опромінення. Встановлено, що харчові добавки при пероральному введенні мають радіопротекторну дію.uk_UA
dc.description.abstractThe protective effect of food additives on the endocrine glands and biochemical processes when introducing radioactive substances has been studied in an experimental research. The specific radioactivity of the animals and the morphofunclional changes of the cerebral cortex and endocrine organs were investigated. The food additives, when preorally introduced, are ascertained to have a radioprotective effect.en
dc.language.isootheruk_UA
dc.publisherБуковинський медичний вісникuk_UA
dc.subjectхарчові добавкиuk_UA
dc.subjectрадіопротекториuk_UA
dc.subjectдітиuk_UA
dc.subjectхронічне опроміненняuk_UA
dc.subjectfood additivesuk_UA
dc.subjectradioprotectorsuk_UA
dc.subjectchildrenuk_UA
dc.subjectchronic radiationuk_UA
dc.titleВплив харчових добавок на організм за умов тривалого експериментального радіоактивного опроміненняuk_UA
dc.title.alternativeThe effect of food additives under conditions of low dosage radiation in an experimentuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
БМВ_2000_1-2_125.pdf238.92 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.