Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/15069
Название: Вплив харчових добавок на організм за умов тривалого експериментального радіоактивного опромінення
Другие названия: The effect of food additives under conditions of low dosage radiation in an experiment
Авторы: Тимощук, В.В.
Tymoshchuk, V.V.
Ключевые слова: харчові добавки
радіопротектори
діти
хронічне опромінення
food additives
radioprotectors
children
chronic radiation
Дата публикации: 2000
Издательство: Буковинський медичний вісник
Краткий осмотр (реферат): В експериментальному дослідженні вивчено протекторну дію харчових добавок на ендокринні залози та біохімічні процеси на фоні введення радіоактивних речовин. Досліджувалася питома радіоактивність тварин та морфофункціональні зміни кори головного мозку і ендокринних органів за умов хронічного радіоактивного опромінення. Встановлено, що харчові добавки при пероральному введенні мають радіопротекторну дію.
The protective effect of food additives on the endocrine glands and biochemical processes when introducing radioactive substances has been studied in an experimental research. The specific radioactivity of the animals and the morphofunclional changes of the cerebral cortex and endocrine organs were investigated. The food additives, when preorally introduced, are ascertained to have a radioprotective effect.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/15069
Располагается в коллекциях:Статті

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
БМВ_2000_1-2_125.pdf238.92 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.