Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/14210
Название: Вплив функціонального стану епіфіза на показники білкового обміну в надниркових залозах щурів за гіпобаричної гіпоксії
Авторы: Ясінська, Олена Вікторівна
Дмитренко, Роман Романович
Ключевые слова: гіпобарична гіпоксія
фотоперіод
окислювальна модифікація білків
надниркові залози
епіфіз
протеоліз
гипобарическая гипоксия
фотопериод
окислительная модификация белков
надпочечники
эпифиз
протеолиз
hypobaric hypoxia
photoperiod
oxidative modification of proteins
adrenal
pineal
proteolysis
Дата публикации: 2016
Издательство: Клінічна та експериментальна патологія
Краткий осмотр (реферат): Проведений аналіз впливу пригнічення мелатонін-продукувальної функції епіфіза на характер реагування показників білкового обміну в тканинах надниркових залоз щурів на тривалу переривчасту гіпобаричну гіпоксію. Виявлено, що напрямок та інтенсивність змін вмісту продуктів окислювальної модифікації білків (ОМБ) та показників протеолізу в тканинах надниркових залоз статевозрілих самців щурів залежить від функціонального стану епіфіза. Так, за умов пригнічення мелатонін-продукувальної функції епіфіза шляхом постійного освітлення вміст продуктів ОМБ знижувався у відповідь на гіпоксичний вплив на тлі суттєвого зростання інтенсивності протеолізу всіх видів білкових молекул, особливо низькомолекулярних білків, тоді як за умов природного освітлення гіпобарична гіпоксія призводила до зростання вмісту ОМБ. При цьому інтенсивність лізису білкових молекул з високою молекулярною масою вірогідно знижувалась, а протеоліз низькомолекулярних білків залишався практично без змін.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/14210
Располагается в коллекциях:Статті. Кафедра фізіології ім. Я.Д. Кіршенблата

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
31.pdf690.39 kBAdobe PDFЭскиз
Просмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.