Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/13857
Title: Порівняльний аналіз стану проокисно-антиоксидантних взаємовідносин у привушних та підверхньощелепних слинних залозах при порушенні каротидного кровообігу в щурів з експериментальним цукровим діабетом
Authors: Галагдина, Алла Авелівна
Ткачук, Світлана Сергіївна
Ткачук, Олексій Володимирович
Мислицький, Валентин Францович
Keywords: експериментальний цукровий діабет
каротидна ішемія-реперфузія
слинні залози
ліпопероксидація
антиоксидантний захист
окиснювальна модифікація білків
оксид азоту
экспериментальный сахарный диабет
каротидная ишемия-реперфузия
слюнные железы
липопероксидация
антиоксидантная защита
окислительная модификация белков
оксид азота
experimental diabetes mellitus
carotid ischemia-reperfusion
salivary glands
lipoperoxidation
antioxidant defence
oxidative modification of proteins
nitric oxide
Issue Date: 2014
Publisher: Клінічна та експериментальна патологія
Abstract: Проведено порівняльний аналіз стану проокисно-антиоксидантних взаємовідносин у привушних та підверхньощелепних слинних залозах при порушенні каротидного кровообігу в щурів з експериментальним цукровим діабетом. Встановлено, що за показниками окиснювальної модифікації білків реакція привушних та підверхньощелепних слинних залоз на каротидну ішемію-реперфузію в щурів без діабету та з наявністю останнього подібна як у ранньому, так і в пізньому ішемічно-реперфузійному періодах. Стан системи ліпопероксидація-антиоксидантний захист характеризується структурними особливостями в привушних та підверхньощелепних слинних залозах щурів без діабету на 12-ту добу після моделювання каротидної ішемії-реперфузії, а в щурів із діабетом - в обидва терміни ішемічно-реперфузійного періоду.
URI: http://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/13857
Appears in Collections:Статті. Кафедра анестезіології та реаніматології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
12.pdf270.7 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.