Please use this identifier to cite or link to this item:
http://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/1382
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Плеш, Ігор Антонович | - |
dc.contributor.author | Сидорчук, Лариса Петрівна | - |
dc.date.accessioned | 2012-06-02T19:06:03Z | - |
dc.date.available | 2012-06-02T19:06:03Z | - |
dc.date.issued | 2010 | - |
dc.identifier.uri | http://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/1382 | - |
dc.description.abstract | У 58 хворих на есенціальну гіпертензію II стадії розподілених на групи з нормальним (18), зниженим (28) та негативним (12) циркадіанним ритмом артеріального тиску визначали швидкість розповсюдження пульсової хвилі (ШРПХ) на шляху від серця до дистальних відділів верхніх та нижніх кінцівок. У цих групах визначений поріг смакової чутливості до кухонної солі (ПСЧКС). Встановлено обернену залежність ШРПХ до величини добового індексу. Більш суттєву роль у зростанні ШРПХ відіграють артерії переважно еластичного типу. Високий ПСЧКС реєструється в більшості хворих із добовим ритмом АТ - ШБ та ШР, що, можливо, пов 'язано з розвитком у них об 'ємо-залежних варіантів артеріальної гіпертензії. | ru_RU |
dc.language.iso | other | ru_RU |
dc.publisher | Клінічна та експериментальна патологія | ru_RU |
dc.subject | артеріальна тиск | ru_RU |
dc.subject | смакова чутливість | ru_RU |
dc.subject | пульсова хвиля | ru_RU |
dc.subject | артериальное давление | ru_RU |
dc.subject | пульсовая волна | ru_RU |
dc.subject | вкусовая чувствительность | ru_RU |
dc.subject | arterial pressure | ru_RU |
dc.subject | pulse wave | ru_RU |
dc.subject | gustatory sensitivity | ru_RU |
dc.title | Функціональні зміни артерій, смакова чутливість до кухонної солі у хворих на есенціальну гіпертензію ІІ ст. за різних варіантів циркадіанної структури артеріального тиску | ru_RU |
dc.type | Article | ru_RU |
Appears in Collections: | Статті. Кафедра сімейної медицини |
Files in This Item:
File | Size | Format | |
---|---|---|---|
Plesh_Funktsionalni.pdf | 272.18 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.