Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/13751
Назва: | ЗМІНИ ПОКАЗНИКІВ КРОВІ В ПРОЦЕСІ ПЕРЕБІГУ ГНІЙНИХ УСКЛАДНЕНЬ ЦУКРОВОГО ДІАБЕТУ ПРИ ЗАСТОСУВАННІ ОЗОНОТЕРАПІЇ |
Автори: | Каратєєва, Світлана Юріївна Плеш, Ігор Антонович Кшановська, Ганна Іванівна Березова, М.С. Дутка, Іван Іванович Каратєєва, А.О. |
Ключові слова: | цукровий діабет гнійно-запальні ускладнення фібриноліз озонотерапія |
Дата публікації: | 2018 |
Видавництво: | Буковинський медичний вісник. 2018. Т. 22, № 1 (85) |
Короткий огляд (реферат): | Мета дослідження — вивчити вплив озонотерапії на перебіг гнійно-запальних процесів при цукровому діабеті в експерименті. Матеріал і методи. Експериментальні дослідження проведені на 30 білих старих щурах. Перша група — тваринам уведено під- шкірно калову суспензію (10 щурів), друга група — калову суспензію і змодельований цукровий діабет (10), третя група — змодельова- ний цукровий діабет (ЦД), калова суспензія і застосування озону (10). Цукровий діабет моделювали шляхом підшкірного введення алоксану (100 мг на кг маси тіла). Тваринам контрольної групи (10) вводили підшкірно стерильний 0,9% розчин хлориду натрію (1,0 мл на 100 г маси тіла). На 14-ту добу після введення алокса- ну тваринам підшкірно вводили 10% калову суспензію (пул калу від 20 тварин в 0,9% розчині хлориду натрію) у дозі 0,5 мл на 100 г маси тіла. Тваринам третьої групи калову суміш вводили підшкірно і надалі впродовж трьох діб один раз на день внутріш- ньоочеревинно уводили з розрахунку 1,0 мл на 100 г маси тіла тварини 1 раз на добу впродовж 3 діб озонований 0,9% розчин натрію хлориду. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/13751 |
ISSN: | 16.378-008.64-002.3-085.835 |
Розташовується у зібраннях: | Статті. Кафедра догляду за хворими та вищої медсестринської освіти |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Каратєєва.pdf | 306.44 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.