Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/13691
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorФедорук, Олександр Степанович-
dc.contributor.authorВізнюк, В.В.-
dc.contributor.authorКрокош, В.М.-
dc.date.accessioned2018-04-20T08:36:56Z-
dc.date.available2018-04-20T08:36:56Z-
dc.date.issued2013-
dc.identifier.otherУДК 616.62-003.7-07-06:616.15-074.123]:616.61-002.3-
dc.identifier.urihttp://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/13691-
dc.description.abstractПроведені дослідження в 30 хворих на сечокам’яну хворобу на тлі калькульозного пієлонефриту. Встановлено незначне підвищення в крові хворих концентрації креатиніна та сечовини, продуктів перекисного окиснення ліпідів малонового альдегіда, дієнових кон‘югатів, в порівнянні з показниками здорових осіб. Активність при цьому ферментів антиоксидантного захисту – каталази, глутатіон-пероксидази і глутатіон-редуктази, церулоплазміну знижувалася. Концентрація лактат/пірувата крові в досліджуваних хворих підвищувалася в порівнянні з показниками здорових осіб на 93% і 44%, відповідно.ru_RU
dc.language.isootherru_RU
dc.publisherКлінічна та експериментальна патологіяru_RU
dc.subjectсечокам’яна хворобаru_RU
dc.subjectпієлонефритru_RU
dc.subjectперекисне окиснення ліпідівru_RU
dc.subjectферменти антоксидантного захистуru_RU
dc.subjectлактатru_RU
dc.subjectмочекаменая болезньru_RU
dc.subjectпиелонефритru_RU
dc.subjectпероксидое окисление липидовru_RU
dc.subjectферменты антоксидантной защитыru_RU
dc.subjectлактатru_RU
dc.subjecturolithiasisru_RU
dc.subjectpyelonephritisru_RU
dc.subjectlipid perozidationru_RU
dc.subjectenzymes of antioxidant defenseru_RU
dc.subjectlactateru_RU
dc.titleСтан перекисного окиснення ліпідів та біохімічних показників крові хворих на сечокам’яну хворобу ускладнену пієлонефритомru_RU
dc.typeArticleru_RU
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
186.pdf298.99 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.