Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/13654
Title: Окиснювальна модифікація білків у печінці щурів за умов уведення 2,4-динітрофенолу
Authors: Дікал, Мар'яна Вікторівна
Keywords: печінка
окиснювальна модифікація білків
морфологічні особливості
2,4-динітрофенол
печінка
окиснювальна модифікація білків
морфологічні особливості
2,4-динітрофенол
Issue Date: 2013
Publisher: Клінічна та експериментальна патологія
Abstract: У дослідах на 36 білих нелінійних статевозрілих щурах-самцях встановлені біохімічні та морфологічні особливості окиснювальної модифікації білків у печінці за умов уведення 2,4-динітрофенолу, які характеризувалися активацією процесів окисної модифікації білків за зростанням показника R/B(співвідношення інтенсивності червоного (R) та синього (В) кольорів спектра) у білкових масах цитоплазми гепатоцитів та надмірним утворенням кислих груп білків, що свідчить про глибоке порушення рівноваги про- й антиоксидантної системи печінки.
URI: http://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/13654
Appears in Collections:Статті. Кафедра біоорганічної і біологічної хімії та клінічної біохімії

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
071.pdf319.57 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.