Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/12676
Назва: | Біохімічні зміни слизової оболонки шлунково-кишкового тракту при різних методах формування ілеотрансверзоанастомозу в експерименті |
Автори: | Чорний, Олег Васильович |
Ключові слова: | ілеотрансверзоанастомоз слизова оболонка шлунково-кишкового тракту илеотрасверзоанастомоз слизистая оболочка желудочно-кишечного тракта ileotransverse anastomosis mucous membrane of gastro-intestinal tract |
Дата публікації: | 2015 |
Видавництво: | Буковинський медичний вісник |
Короткий огляд (реферат): | У даній статті представлено результати експериментального дослідження активності сукцинатдегідрогенази, лужної та кислої фосфатази слизової оболонки шлунково-кишкового тракту за різних методів формування ілеотрансверзоанастомозу, після виконання резекції ілеоцекального кута. Встановлено, що виконання резекції ілеоцекального кута та формування ілеотрансверзоанастомозу призводить до зростання активності сукцинатдегідрогенази, лужної, а також кислої фосфатази слизової оболонки шлунка, тонкої та товстої кишок. При формуванні запропонованого ілеотрансверзоанастомозу шляхом пересічення термінального відділу клубової кишки під кутом 45 градусів з подальшим уведенням та фіксацією останньої у просвіті товстої кишки під гострим кутом, відмічаються вірогідно менші показники активності вищеперерахованих ферментів слизової оболонки шлунково-кишкового тракту, порівняно з іншими методами. Це свідчить про кращий перебіг репаративних процесів та більш швидке відновлення функціональної здатності шлунково-кишкового тракту при формуванні ілеотрансверзоанастомозу запропонованим способом. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/12676 |
Розташовується у зібраннях: | Статті. Кафедра онкології та радіології |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
54.pdf | 271.04 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.