Please use this identifier to cite or link to this item:
http://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/12543
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Рингач, Наталія Олександрівна | - |
dc.contributor.author | Власик, Любов Йосипівна | - |
dc.date.accessioned | 2017-06-29T12:11:35Z | - |
dc.date.available | 2017-06-29T12:11:35Z | - |
dc.date.issued | 2017 | - |
dc.identifier.issn | ISSN 2077-6594 | - |
dc.identifier.uri | http://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/12543 | - |
dc.description | Мета – на основі аналізу зарубіжного досвіду активності з мінімізації факторів ризику неінфекційних захворювань розробити пропозиції щодо інтенсивного втручання на рівні ПМСД з метою раціоналізації харчування в межах пацієнт-центрованого підходу; для цього адаптувати для національних умов модель мотиваційного інтерв’ювання та поведінкового консультування (модель 5А). Матеріали та методи. Проведено контент-аналіз стратегічних матеріалів ВООЗ та міжнародних керівництв і рекомендацій з профілактики, комбінацію мотиваційного інтерв’ювання та поведінкового консультування. Використано аналітичний метод. Результати та висновки. Наведено результати аналізу міжнародного досвіду активності з мінімізації факторів ризику неінфекційних захворювань. Висвітлено можливості мінімізації на рівні ПМСД такого фактора ризику неінфекційних хвороб (зокрема, серцево-судинних захворювань) як нераціональне харчування. Запропоновано методику інтенсивного консультування пацієнтів в амбулаторних умовах з використанням адаптованої моделі мотиваційного інтерв’ювання та поведінкового консультування. | ru_RU |
dc.language.iso | other | ru_RU |
dc.publisher | Україна. Здоров’я нації. Науково-практичний журнал. №3 (44), 2017 р. | ru_RU |
dc.relation.ispartofseries | ;УДК 616-021-07:613.2(477) | - |
dc.subject | фактори ризику | ru_RU |
dc.subject | неінфекційні захворювання | ru_RU |
dc.subject | здорове харчування | ru_RU |
dc.subject | мотиваційне інтерв’ювання | ru_RU |
dc.subject | інтенсивне консультування | ru_RU |
dc.subject | модель 5А | ru_RU |
dc.title | Мінімізація факторів ризику неінфекційних захворювань: консультування з питань здорового харчування на первинному рівні | ru_RU |
dc.type | Article | ru_RU |
Appears in Collections: | Статті. Кафедра соціальної медицини та ООЗ |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
мінімізація факторів ризику неінфекційних хвороб.pdf | 723.89 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.