Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/12543
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorРингач, Наталія Олександрівна-
dc.contributor.authorВласик, Любов Йосипівна-
dc.date.accessioned2017-06-29T12:11:35Z-
dc.date.available2017-06-29T12:11:35Z-
dc.date.issued2017-
dc.identifier.issnISSN 2077-6594-
dc.identifier.urihttp://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/12543-
dc.descriptionМета – на основі аналізу зарубіжного досвіду активності з мінімізації факторів ризику неінфекційних захворювань розробити пропозиції щодо інтенсивного втручання на рівні ПМСД з метою раціоналізації харчування в межах пацієнт-центрованого підходу; для цього адаптувати для національних умов модель мотиваційного інтерв’ювання та поведінкового консультування (модель 5А). Матеріали та методи. Проведено контент-аналіз стратегічних матеріалів ВООЗ та міжнародних керівництв і рекомендацій з профілактики, комбінацію мотиваційного інтерв’ювання та поведінкового консультування. Використано аналітичний метод. Результати та висновки. Наведено результати аналізу міжнародного досвіду активності з мінімізації факторів ризику неінфекційних захворювань. Висвітлено можливості мінімізації на рівні ПМСД такого фактора ризику неінфекційних хвороб (зокрема, серцево-судинних захворювань) як нераціональне харчування. Запропоновано методику інтенсивного консультування пацієнтів в амбулаторних умовах з використанням адаптованої моделі мотиваційного інтерв’ювання та поведінкового консультування.ru_RU
dc.language.isootherru_RU
dc.publisherУкраїна. Здоров’я нації. Науково-практичний журнал. №3 (44), 2017 р.ru_RU
dc.relation.ispartofseries;УДК 616-021-07:613.2(477)-
dc.subjectфактори ризикуru_RU
dc.subjectнеінфекційні захворюванняru_RU
dc.subjectздорове харчуванняru_RU
dc.subjectмотиваційне інтерв’юванняru_RU
dc.subjectінтенсивне консультуванняru_RU
dc.subjectмодель 5Аru_RU
dc.titleМінімізація факторів ризику неінфекційних захворювань: консультування з питань здорового харчування на первинному рівніru_RU
dc.typeArticleru_RU
Appears in Collections:Статті. Кафедра соціальної медицини та ООЗ



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.