Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/12543
Назва: Мінімізація факторів ризику неінфекційних захворювань: консультування з питань здорового харчування на первинному рівні
Автори: Рингач, Наталія Олександрівна
Власик, Любов Йосипівна
Ключові слова: фактори ризику
неінфекційні захворювання
здорове харчування
мотиваційне інтерв’ювання
інтенсивне консультування
модель 5А
Дата публікації: 2017
Видавництво: Україна. Здоров’я нації. Науково-практичний журнал. №3 (44), 2017 р.
Серія/номер: ;УДК 616-021-07:613.2(477)
Опис: Мета – на основі аналізу зарубіжного досвіду активності з мінімізації факторів ризику неінфекційних захворювань розробити пропозиції щодо інтенсивного втручання на рівні ПМСД з метою раціоналізації харчування в межах пацієнт-центрованого підходу; для цього адаптувати для національних умов модель мотиваційного інтерв’ювання та поведінкового консультування (модель 5А). Матеріали та методи. Проведено контент-аналіз стратегічних матеріалів ВООЗ та міжнародних керівництв і рекомендацій з профілактики, комбінацію мотиваційного інтерв’ювання та поведінкового консультування. Використано аналітичний метод. Результати та висновки. Наведено результати аналізу міжнародного досвіду активності з мінімізації факторів ризику неінфекційних захворювань. Висвітлено можливості мінімізації на рівні ПМСД такого фактора ризику неінфекційних хвороб (зокрема, серцево-судинних захворювань) як нераціональне харчування. Запропоновано методику інтенсивного консультування пацієнтів в амбулаторних умовах з використанням адаптованої моделі мотиваційного інтерв’ювання та поведінкового консультування.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/12543
ISSN: ISSN 2077-6594
Розташовується у зібраннях:Статті. Кафедра соціальної медицини та ООЗ

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
мінімізація факторів ризику неінфекційних хвороб.pdf723.89 kBAdobe PDFЕскіз
Переглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.