Please use this identifier to cite or link to this item:
http://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/12192
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Петринич, Володимир Володимирович | - |
dc.contributor.author | Власик, Леонід Іванович | - |
dc.date.accessioned | 2017-04-05T09:12:43Z | - |
dc.date.available | 2017-04-05T09:12:43Z | - |
dc.date.issued | 2013 | - |
dc.identifier.other | УДК 616-099-092.9:547.972.3]:577.12 | - |
dc.identifier.uri | http://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/12192 | - |
dc.description.abstract | Вивчено вплив кверцетину на показники пероксидного окиснення ліпідів (ПОЛ), антиоксидантного захисту (АОЗ) й окиснювальної модифікації білків (ОМБ) у крові та печінці в статевозрілих щурів за умов підгострого впливу ацетату свинцю з урахуванням типу ацетилювання. Встановлено, що застосування кверцетину при введенні свинцю ацетату в дозі 15,5 мг/кг (1/16 ДЛ50) в крові статевозрілих щурів як з „повільним” так і з „швидким” типами ацетилювання порівняно з щурами, яким вводили лише свинцю ацетат, зумовлює протективні ефекти, що проявляється вірогідним зниженням показників ОМБ, ПОЛ, активності каталази, підвищенням активності глутатіонпероксидази (ГП), рівня HS-груп, гемоглобіну, а у „швидких” – і загального білку. У печінці щурів введення кверцетину зумовило вірогідне зниження ОМБ лише у „повільних” тварин, а у „швидких” – зниження малонового альдегіду (МА), зростання активності ГП та рівня HS-груп. | ru_RU |
dc.language.iso | other | ru_RU |
dc.publisher | Клінічна та експериментальна патологія | ru_RU |
dc.subject | кверцетин | ru_RU |
dc.subject | ацетилювання | ru_RU |
dc.subject | свинцю ацетат | ru_RU |
dc.subject | окиснювальна модифікація білків | ru_RU |
dc.subject | пероксидне окиснення ліпідів | ru_RU |
dc.subject | антиоксидантний захист | ru_RU |
dc.subject | кверцетин | ru_RU |
dc.subject | ацетилирование | ru_RU |
dc.subject | свинца ацетат | ru_RU |
dc.subject | окислительная модификация белков | ru_RU |
dc.subject | перекисное окисление липидов | ru_RU |
dc.subject | антиоксидантная защита | ru_RU |
dc.subject | quercetin | ru_RU |
dc.subject | acetylation | ru_RU |
dc.subject | lead acetate | ru_RU |
dc.subject | oxidative modification of proteins | ru_RU |
dc.subject | lipid peroxidation | ru_RU |
dc.subject | antioxidant protection | ru_RU |
dc.title | Ефекти застосування кверцетину за умов підгострого впливу свинцю ацетату в щурів із різним типом ацетилювання | ru_RU |
dc.type | Article | ru_RU |
Appears in Collections: | Статті. Кафедра гігієни та екології |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Петринич Власик 2,13.pdf | 316.41 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.