Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/12192
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorПетринич, Володимир Володимирович-
dc.contributor.authorВласик, Леонід Іванович-
dc.date.accessioned2017-04-05T09:12:43Z-
dc.date.available2017-04-05T09:12:43Z-
dc.date.issued2013-
dc.identifier.otherУДК 616-099-092.9:547.972.3]:577.12-
dc.identifier.urihttp://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/12192-
dc.description.abstractВивчено вплив кверцетину на показники пероксидного окиснення ліпідів (ПОЛ), антиоксидантного захисту (АОЗ) й окиснювальної модифікації білків (ОМБ) у крові та печінці в статевозрілих щурів за умов підгострого впливу ацетату свинцю з урахуванням типу ацетилювання. Встановлено, що застосування кверцетину при введенні свинцю ацетату в дозі 15,5 мг/кг (1/16 ДЛ50) в крові статевозрілих щурів як з „повільним” так і з „швидким” типами ацетилювання порівняно з щурами, яким вводили лише свинцю ацетат, зумовлює протективні ефекти, що проявляється вірогідним зниженням показників ОМБ, ПОЛ, активності каталази, підвищенням активності глутатіонпероксидази (ГП), рівня HS-груп, гемоглобіну, а у „швидких” – і загального білку. У печінці щурів введення кверцетину зумовило вірогідне зниження ОМБ лише у „повільних” тварин, а у „швидких” – зниження малонового альдегіду (МА), зростання активності ГП та рівня HS-груп.ru_RU
dc.language.isootherru_RU
dc.publisherКлінічна та експериментальна патологіяru_RU
dc.subjectкверцетинru_RU
dc.subjectацетилюванняru_RU
dc.subjectсвинцю ацетатru_RU
dc.subjectокиснювальна модифікація білківru_RU
dc.subjectпероксидне окиснення ліпідівru_RU
dc.subjectантиоксидантний захистru_RU
dc.subjectкверцетинru_RU
dc.subjectацетилированиеru_RU
dc.subjectсвинца ацетатru_RU
dc.subjectокислительная модификация белковru_RU
dc.subjectперекисное окисление липидовru_RU
dc.subjectантиоксидантная защитаru_RU
dc.subjectquercetinru_RU
dc.subjectacetylationru_RU
dc.subjectlead acetateru_RU
dc.subjectoxidative modification of proteinsru_RU
dc.subjectlipid peroxidationru_RU
dc.subjectantioxidant protectionru_RU
dc.titleЕфекти застосування кверцетину за умов підгострого впливу свинцю ацетату в щурів із різним типом ацетилюванняru_RU
dc.typeArticleru_RU
Appears in Collections:Статті. Кафедра гігієни та екології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Петринич Власик 2,13.pdf316.41 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.