Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/9911
Title: Переваги використання законів виживання і збереження здоров'я населення для аналізу динаміки чинних процесів та ефективності роботи територіальних систем охорони здоров'я.
Other Titles: Преимущества использования законов выживания и сохранения здоровья населения для анализа динамики действующих процессов и эффективности работы территориальных систем здравоохранения.
The advantages of using the laws of survival and health preservation of the population for the analysis of the dynamics of the processes and the effectiveness of the regional health systems activity.
Authors: Горський, Петро Володимирович
Таралло, Володимир Леонідович
Keywords: здоров'я
захворюваність
дожиття населення
здоровье
заболеваемость
выживаемость населения
health
morbidity
survival of the population
Issue Date: Dec-2014
Publisher: Науковий журнал «Молодий вчений». Видавничий дім «Гельветика». № 12 (15) грудень, 2014 р. – 313 с.
Description: У статті запропоновано новий аналітичний підхід, який ґрунтується на законах виживання та збереження здоров'я населення та використовує їх у обробці комбінованих таблиць захворюваності-смертності. Це дозволяє об'єктивно оцінювати вплив будь-яких хронічних хвороб (класів хвороб), повне одужання від яких неможливе, на перебіг процесів здоров'я і виживання населення, причому в системному вигляді - в інтегральних показниках. Останні сприяють об'єктивним оцінкам ефективності діяльності територіальних систем охорони здоров'я.
URI: http://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/9911
ISSN: УДК 616/ .614:616-084:351.77
Appears in Collections:Статті. Кафедра соціальної медицини та ООЗ



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.