Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/7526
Название: Клініко-епідеміологічні особливості ботулізму на Буковині
Авторы: Сокол, Андрій Миколайович
Трефаненко, Афанасій Григорович
Богачик, Нонна Анатоліївна
Венгловська, Ядвіга Вікентіївна
Печенюк, Ганна Іванівна
Ключевые слова: ботулізм
клініка
епідеміологія
ботулизм
клиника
эпидемиология
botulism
disease pattern
epidemiology
Дата публикации: 2003
Издательство: Клінічна та експериментальна патологія
Краткий осмотр (реферат): Вивчено клініко-епідеміологічні особливості ботулізму в 26 дорослих хворих. Установлено чіткий зв'язок хвороби зі споживанням консервованих продуктів домашнього приготування, перш за все, тушкованого м'яса і паштету (69,1 %), рідше копченої і в'яленої риби (15,4 %), грибів (15,4 %). Захворюваність мала переважно спорадичний характер (76,9 % хворих), але були і 2 групові (сімейні) спалахи (23,1 %). Пізнє звертання за медичною допомогою, запізніла діагностика і госпіталізація хворих свідчать про недостатню обізнаність населення з методами запобігання ботулізму, недостатність знання клініки хвороби лікарями загальної практики.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/7526
Располагается в коллекциях:Статті

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Sc674.pdf303.57 kBAdobe PDFЭскиз
Просмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.