Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/6724
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorЛаврів, Леся Петрівна-
dc.contributor.authorОлійник, Ігор Юрійович-
dc.date.accessioned2013-06-05T05:11:04Z-
dc.date.available2013-06-05T05:11:04Z-
dc.date.issued2013-
dc.identifier.urihttp://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/6724-
dc.description.abstractДослідженням динаміки пренатального морфогенезу привушної слинної залози (ПСЗ) 55 зародків та передплодів 4–12-го тижнів ембріогенезу (3,2-70,0 мм тім’яно-куприкової довжини) встановлено, що експресія глікополімерів – рецепторів лектинів на поверхні клітин, у цитоплазмі і на базальній мембрані епітеліальних зачатків ПСЗ та епітелію ротової порожнини людини з її похідними за перерозподілом глікополімерів – схожі. Останнє може бути лектиногістохімічним підтвердженням ектодермального джерела походження епітеліального зачатка ПСЗ. Результати даного дослідження можуть стати основою роботи лабораторій скринінгу морфологічного матеріалу для оцінки ступеня зрілості та прогнозування життєздатності плода і діагностики відхилень від нормального розвитку. Занурення клітин епітелію ділянок щічно-альвеолярних кишень у зародків 11,0-12,5 мм тім’яно-куприкової довжини у нижче прилеглу мезенхіму та перетворення їх в епітеліальні тяжі пов’язано з накопиченням глікополімерів специфічних до лектинів WGA, SNA, HPA, RCA і LABA.ru_RU
dc.language.isootherru_RU
dc.publisherВісн. проблем біол. і мед. – 2013. – Вип. 1, том 2 (99). – С. 231-235.ru_RU
dc.subjectлектиниru_RU
dc.subjectпривушна слинна залозаru_RU
dc.titleЛектиногістохімічні закономірності диференціювання епітеліальних зачатків привушної слинної залози людини та ротової порожнини з її похіднимиru_RU
dc.typeOtherru_RU
Appears in Collections:Статті. Кафедра анатомії, топографічної анатомії та оперативної хірургії

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
055Lavr.pdf141.34 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.