Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/2603
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorКушнір, Олександра Юріївна-
dc.contributor.authorМещишен, Іван Федорович-
dc.contributor.authorЯремій, Ірина Миколаївна-
dc.date.accessioned2012-07-07T13:38:11Z-
dc.date.available2012-07-07T13:38:11Z-
dc.date.issued2009-
dc.identifier.otherУДК 616.379-008.64:577.114-
dc.identifier.urihttp://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/2603-
dc.description.abstractУ статті показано, що в печінці алоксандіабетичних щурів відбувалися зміни вуглеводного обміну та рівня базальної глікемії в крові щодо контролю. Різні умови освітлення протягом одного тижня призводили до: активації фосфоролізу глікогену і глюконеогенезу; пригнічення – гліколізу та окисної стадії пентозо-фосфатного шляху окиснення глюкозо-6-фосфату за умов постійного світла. Уведення алоксандіабетичним щурам мелатоніну (МТ) в дозі 10 мг/кг упродовж тижня сприяло повній нормалізації показників обміну вуглеводів у групі тварин із явним та прихованим діабетом.ru_RU
dc.description.sponsorshipКафедра біоорганічної і біологічної хімії та клінічної біохіміїru_RU
dc.language.isootherru_RU
dc.publisherБуковинський медичний вісникru_RU
dc.subjectмелатонінru_RU
dc.subjectалоксановий діабетru_RU
dc.subjectвуглеводний обмінru_RU
dc.subjectпечінкаru_RU
dc.subjectщуриru_RU
dc.subjectмелатонинru_RU
dc.subjectалоксановый диабетru_RU
dc.subjectуглеводный обменru_RU
dc.subjectпеченьru_RU
dc.subjectкрысыru_RU
dc.subjectmelatoninru_RU
dc.subjectalloxan diabetesru_RU
dc.subjectcarbohydrate metabolismru_RU
dc.subjectliverru_RU
dc.subjectratsru_RU
dc.titleВплив різних доз мелатоніну на стан вуглеводного обміну в печінці алоксандіабетичних щурів за умов гіпофункції епіфізаru_RU
dc.typeOtherru_RU
Appears in Collections:Статті. Кафедра біоорганічної і біологічної хімії та клінічної біохімії

Files in This Item:
File SizeFormat 
Kushnir_Vplyv riznykh.pdf230.98 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.