Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/20937
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorПерепелиця, О.О.uk_UA
dc.coverage.temporal06, 08, 13 лютого 2023 р.uk
dc.date.accessioned2023-06-16T17:39:26Z-
dc.date.available2023-06-16T17:39:26Z-
dc.date.issued2023-
dc.identifier.issn978-617-519-019-7-
dc.identifier.urihttp://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/20937-
dc.description.abstractПідвищення рівня освіти студентів щодо питань здорового харчування потенціює їх мотивацію до здорового способу життя. Недостатній рівень знань про належне харчування може спричинити виникнення аліментарних захворювань та, як наслідок, зниження розумової працездатності молоді. Зокрема, одним із чинників, що призводить до ферумдефіцитного стану (ФДС) є аліментарний чинник. Рекомендованими величинами вмісту феруму у харчових раціонах для жінок є 15-18 мг/добу, для чоловіків – 10 мг/добу. За літературними даними здорові респонденти поглинають зі змішаної їжі 5-10% феруму. Всмоктування феруму з їжі тваринного походження перевищує надходження мікроелементу із продуктів рослинного походження у 2-4 рази. Цей факт пояснюється наявністю у м’ясі хелатної форми феруму (ІІ), яка краще всмоктується у травному каналі, ніж ферум (ІІІ). Крім того, відомо, що краще засвоєння негемового феруму має місце за наявності м’ясних продуктів у раціоні, що пояснюється утворенням ефективних транспортних форм феруму.uk_UA
dc.format.extentc. 82-83-
dc.language.isouk-
dc.publisherБуковинський державний медичний університетuk_UA
dc.titleВміст феруму в харчових раціонах першокурсниківuk_UA
dc.typeThesisuk_UA
dc.citation.conference104-а науково-практична конференція з міжнародною участю професорсько-викладацького персоналу Буковинського державного медичного університетуuk
dc.event.placeЧернівці-
dc.source.nameЗбірник матеріалів підсумкової 104-ї науково-практичної конференції з міжнародною участю професорсько-викладацького персоналу Буковинського державного медичного університетуuk
Appears in Collections:СЕКЦІЯ 5. Актуальні питання біологічної та фармацевтичної хімії

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Perepelucy_2023_82.pdf543.52 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.