Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/20721
Назва: Вплив препарату ПНЖК «Ліпосан-3» на стан тканин ротової порожнини щурів в умовах авітамінозу F
Інші назви: Влияние препарата ПНЖК «Липосан-3» на состояние тканей ротовой полости крыс в условиях авитаминоза F
The effect of the preparation of polyunsaturated fatty acids "Liposan-3" on the condition of the tissues of the oral cavity of rats in conditions of avitaminosis F
Автори: Батіг, Віктор Маркиянович
Батиг, В.М.
Batig, V.M.
Ключові слова: ПНЖК
ясна
слизова оболонка порожнини рота
запалення
дисбіоз
ліпосан
ПНЖК
десна
слизистая оболочка полости рта
воспаление
дисбиоз
липосан
PUFA
gums
bucal mucosa
inflammation
dysbiosis
liposan
Дата публікації: 2019
Видавництво: Вісник стоматології (науково-практичний журнал)
Короткий огляд (реферат): Мета. Визначити вплив препарату поліненасичених жирних кислот (ПНЖК) «Ліпосан-3» на стан м’яких тканин порожнини рота щурів в умовах експериментального авітамінозу F. Висновки. Препарат «Ліпосан-3» здійснює протизапальну дію на ясна, однак підвищує в них ступінь дисбіозу. На СОПР ліпосан-3 здійснює мукозопротекторну дію, можливо, за рахунок активації лізоциму. Цель. Определить влияние препарата полиненасыщенных жирных кислот (ПНЖК) «Липосан-3» на состояние мягких тканей полости рта крыс в условиях экспериментального авитаминоза F. Выводы. Препарат «Липосан-3» оказывает противовоспалительное действие на десну, однако увеличивает в ней степень дисбиоза. На СОПР липосан-3 оказывает мукозопротекторное действие, возможно, за счет активации лизоцима. The aim. Determine the effect of the drug polyunsaturated fatty acids (PUFA) "Liposan-3" on the condition of the soft tissues of the oral cavity of rats under conditions of experimental avitaminosis F. The conclusion. The drug "Liposan-3" has an anti-inflammatory effect on the gum, but it increases the degree of dysbiosis. Liposan-3 have a mucoso-protective effect on the BM, possibly due to the activation of lysozyme.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/20721
Розташовується у зібраннях:Статті

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Batig VM. The effect of the preparation of polyunsaturated fatty acids Liposan-3_2019.pdf268.01 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.