Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/14819
Title: Вплив корвітину і ліпофлавону на тканинну протеолітичну активність в організмі щурів
Other Titles: Влияние корвитина и липофлавона на тканевую протеолитическую активность в организме крыс
The impact of corvitin and lipoflavon on the tissue proteolytic activity in rats
Authors: Горошко, Олександра Мар'янівна
Horoshko, O.M.
Keywords: гостра ниркова недостатність
корвітин
протеолітична активність
острая почечная недостаточность
кверцетин
протеолитическая активность
acute renal failure
quercetin
proteolytic activity
Issue Date: 2012
Publisher: Буковинський медичний вісник
Abstract: В експерименті на білих щурах вивчено вилив препаратів кверцетину водорозчинного корвітину та ліпосомального ліпофлавону на протеолітичну активність плазми крові, сечі та тканини нирок щурів за умов норми. Препарати уводили внутрішньоочеревинно в дозі 8 мг/кг одноразово. Доведено, що корвітин та ліпофлавон не збільшують тканинну протеолітичну активність у тварин. В эксперименте на белых крысах изучено влияние препаратов кверцетина водорастворимого корвитина и липосомального липофлавона на протеолитическую активность плазмы крови, мочи и ткани почек крыс в условиях нормы. Препараты вводили внутрибрюшинно в дозе 8 мг/кг однократно. Доказано, что корвитин и липофлавон увеличивают тканевую протеолитическую активность у них. In an experiment on albino rats the effect of corvitin and lipoflavon on the proteolytic activity of the blood plasma, urine and the renal tissue of rats has been studied under normal conditions. Drugs were administered intraperitoneally in a single dose of 8 mg/kg. It has been proved that corvitin and lipoflavon increase the tissue proteolytic activity in animals.
URI: http://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/14819
Appears in Collections:Статті. Кафедра фармації

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
p.2_093.pdf529.1 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.