Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/148
Title: Обгрунтування і оцінка ефективності протизапальної та імуномодулюючої дії системної ензимотерапії у хворих на остеоартроз і ревматоїдний артрит
Authors: Пішак, Ольга Василівна
Keywords: остеартроз
ревматоїдний артрит
запалення
системна ензимотерапія
імунологічна реактивність
ліпопероксидація
протеоліз
фібриноліз
Issue Date: 23-Apr-2002
Publisher: Інститут кардіології ім. акад. М.Д.Стражеска АМН України (м.Київ), Буковинська державна медична академія МОЗ України (м.Чернівці)
Abstract: Пішак О.В. Обгрунтування і оцінка ефективності протизапальної та імуномодулюючої дії системної ензимотерапії у хворих на остеоартроз і ревматоїдний артрит. - Рукопис. Дисертація на здобуття наукового ступеня доктора медичних наук за спеціальністю 14.01.12 - ревматологія. - Інститут кардіології ім. М.Д.Стражеска АМН України, Київ, 2002. Дисертацію присвячено проблемі підвищення ефективності лікування хворих на остеоартроз і ревматоїдний артрит шляхом застосування системної ензимотерапії. Науково обгрунтована, експериментально і клінічно доведена можливість та висока ефективність включення поліензимних препаратів у комплексне двокурсове лікування хворих на остеоартроз (флогензим) і довготривалої системної ензимотерапії (вобензим) у хворих на ревматоїдний артрит. Встановлено, що флогензим і вобензим, локальні механізми протизапальної та імуномодулюючої дії яких вперше встановлені на експериментальних моделях остеоартрозу і ревматоїдного артриту, можуть застосовуватися з лікувальною метою, оскільки володіють здатністю створювати протизапальний імунорегуляторний потенціал, реалізація якого призводить до зниження плазмової протеолітичної активності, вмісту в крові пероксидно модифікованих білків, продуктів ліпопероксидації й молекул середньої маси з нормалізацією імунологічної реактивності та метаболізму вуглеводно-білкових компонентів сполучної тканини, що забезпечує стійку ремісію захворювання. Метод лікування хворих на остеоартроз і ревматоїдний артрит поліензимними препаратами флогензим і вобензим впроваджено в практичну охорону здоров'я.
URI: http://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/148
Appears in Collections:Автореферати

Files in This Item:
File SizeFormat 
Pishak_Obhruntuvannia i otsinka.pdf315.71 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.