Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/13648
Title: «Стратегія Всесвітньої організації охорони здоров’я в галузі народної медицини 2014-2023 рр. »: який поступ зроблено в Україні?
Authors: Волошин, Олександр Іванович
Гарник, Тетяна Петрівна
Васюк, Валентина Леонідівна
Доголіч, Олександра Ігорівна
Гарник, Кирило
Keywords: «Стратегія Всесвітньої охорони здоров’я в галузі народної медицини на 2014-2023 рр."
фітотерапія
організація охорони здоров`я
Issue Date: 1-Mar-2018
Publisher: Жіноче здоров’я: імплементація су-часних протоколів в клінічну практику : зб. наук, праць Все¬укр. міждисципл. наук.- практ. конф., 1-2 березня 2018 року. — Тернопіль : Підручники і посіб-ники, 2018. — С. 24-27.
Abstract: Прогресуюче глобальне погіршення стану довкілля, зростаючі темпи життя та супутні їм різної інтенсивності і тривалості стреси та інші негаразди зумовлюють різнопланове зростання популяційної захворюваності. Нинішнім пацієнтам притаманна поліморбідність, із спектру якої доцільно виділяти коморбідні захворювання та процеси, особливо в контексті зростання кардіо-цереброваскулярних, гастроінтестинальних ризиків. З урахуванням нинішніх реалій популяційного стану здоров’я на Землі Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) видала документ особливої важливості: «Стратегія Всесвітньої охорони здоров’я в галузі народної медицини на 2014-2023 рр." В ньому рекомендується всім державам-членам ВООЗ, їх профільним Міністерствам, керівникам лікувальних, наукових, навчальних установ внести корективи в свою діяльність у контексті додаткового опанування здобутками народної медицини та їх подальшого розвитку в науково-практичному аспекті, підготовки кадрів, міжнародного обміну досвідом з відповідної галузі цього напрямку тощо. Зазначається, що методи і засоби народної медицини в поєднанні із нині існуючими технологіями лікування хворих, особливо складних, — це стане новим, більш ефективним та фармакоекономічним сучасним напрямком лікувальних технологій. Експертами ВООЗ чітко визначено місце методів НМ в сучасних Технологіях лікування: вони є додатковими, але необхідними. ВООЗ сприятиме розвитку цього напрямку і вбачає, що до 2023 року такий підхід повинен стати світовим феноменом.
URI: http://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/13648
ISBN: 978-966-07-3224-7
Appears in Collections:Статті. Кафедра пропедевтики внутрішніх хвороб

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Волошин_гарник.pdf912.1 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.