Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/11863
Назва: ПРИСТРІЙ ДЛЯ МАСШТАБУВАННЯ ЗОБРАЖЕННЯ МАКРОПРЕПАРАТІВ ПІД ЧАС ФОТОДОКУМЕНТУВАННЯ
Автори: Бойчук, Тарас Миколайович
Цигикало, Олександр Віталійович
Олійник, Ігор Юрійович
Кашперук-Карпюк, Інна Сергіївна
Яковець, Кароліна Іванівна
Галиш, Ірина Володимирівна
Дата публікації: 26-вер-2016
Видавництво: Державна служба інтелектуальної власності України
Серія/номер: Бюлетень № 18;Патент України на корисну модель № 110067
Короткий огляд (реферат): Пристрій для масштабування зображення макропрепаратів під час фотодокументування з можливістю подальшої морфометрії анатомічних структур на цифровій фотографії, яка містить несправжнє зображення масштабної лінійки складається з фотоапарата на штативі, перед об'єктивом якого закріплене напівпрозоре дзеркало під кутом 45° до об'єкта фотографування та до масштабної лінійки, що розташована перпендикулярно до площини фотографування на однаковій відстані з об'єктом від напівпрозорого дзеркала і закріплена на штативі. Завдяки конструкції пристрою, на дійсне зображення макропрепарату накладається несправжнє зображення масштабної лінійки з міліметровими поділками в однакових геометричних пропорціях, що дозволяє на цифровому знімку проводити морфометрію.
Опис: Корисна модель належить до галузі медицини, а саме до анатомії, топографічної анатомії та оперативної хірургії, патологічної анатомії, судової медицини, морфології, і може бути використана для масштабування зображення макропрепаратів під час фотодокументування. Для масштабування зображення макропрепаратів під час фотодокументування зазвичай використовують лінійку криміналістичну (куток), яку розміщують поряд з органокомплексом чи органом. Актуальним є створення пристрою, який би дозволяв отримувати зображення макропрепарату складної просторової форми та проекційного зображення масштабної лінійки в площині фотографування для подальшої фотоморфометрії, що полегшує антропометрію, морфометрію та сприяє макрофотографуванню. В основу корисної моделі поставлено задачу удосконалити пристрій для масштабування зображення макропрепаратів під час фотодокументування з можливістю подальшої морфометрії анатомічних структур на цифровій фотографії, яка містить несправжнє зображення масштабної лінійки. Пристрій складається з фотоапарата на штативі, перед об'єктивом якого закріплене напівпрозоре дзеркало під кутом 45° до об'єкта фотографування та до масштабної лінійки, що розташована перпендикулярно до площини фотографування на однаковій відстані з об'єктом від напівпрозорого дзеркала і закріплена на штативі. Завдяки конструкції пристрою, на дійсне зображення макропрепарату накладається несправжнє зображення масштабної лінійки з міліметровими поділками в однакових геометричних пропорціях, що дозволяє на цифровому знімку проводити морфометрію.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/11863
Розташовується у зібраннях:Патенти

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Олійник І.Ю._Патент_110067.pdfПатент України на корисну модель № 110067174.6 kBAdobe PDFЕскіз
Переглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.