Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/11851
Title: СПОСІБ МАСШТАБУВАННЯ ЗОБРАЖЕННЯ МАКРОПРЕПАРАТІВ ПІД ЧАС ФОТОДОКУМЕНТУВАННЯ ЗА ДОПОМОГОЮ СІТКИ-ФОНА МОРФОМЕТРИЧНОЇ
Authors: Бойчук, Тарас Миколайович
Цигикало, Олександр Віталійович
Олійник, Ігор Юрійович
Кашперук-Карпюк, Інна Сергіївна
Махрова, Євгенія Григорівна
Паламарчук, Сергій Павлович
Issue Date: 26-Sep-2016
Publisher: Державна служба інтелектуальної власності України
Series/Report no.: Бюлетень № 18;Патент України на корисну модель № 110070
Abstract: Спосіб масштабування зображення макропрепаратів під час фотодокументування шляхом використання масштабної лінійки. Перед об'єктивом фотоапарата закріплюють напівпрозоре дзеркало під кутом 45° до об'єкта фотографування та до масштабної лінійки, яку розташовують перпендикулярно до площини фотографування на однаковій відстані з об'єктом від напівпрозорого дзеркала і закріплюють за допомогою штатива. Фотографують та в результаті отримують пряме зображення макропрепарата та спроектоване зображення масштабної лінійки у площині сюжетно важливої частини зображення об'єкта фотографування.
Description: Корисна модель належить до галузі медицини, а саме до анатомії, топографічної анатомії та оперативної хірургії, патологічної анатомії, судової медицини, морфології, і може бути використана для масштабування зображення макропрепаратів під час фотодокументування. Для масштабування зображення макропрепаратів під час фотодокументування зазвичай використовують лінійку криміналістичну (куток), яку розміщують поряд з органокомплексом чи органом. Актуальним є спосіб, який би дозволяв отримувати зображення макропрепарату складної просторової форми та проекційного зображення масштабної лінійки в площині фотографування для подальшої фотоморфометрії, що полегшує антропометрію, морфометрію та сприяє макрофотографуванню. В основу корисної моделі поставлено задачу удосконалити спосіб масштабування зображення макропрепаратів під час фотодокументування шляхом використання спроектованого зображення масштабної лінійки в площині сюжетно важливої частини зображення об'єкта фотографування. Спосіб масштабування зображення макропрепаратів під час фотодокументування шляхом використання масштабної лінійки, який відрізняється тим, що перед об'єктивом фотоапарата закріплюють напівпрозоре дзеркало під кутом 45° до об'єкта фотографування та до масштабної лінійки, яку розташовують перпендикулярно до площини фотографування на однаковій відстані з об'єктом від напівпрозорого дзеркала і закріплюють за допомогою штатива; фотографують та в результаті отримують пряме зображення макропрепарата та спроектоване зображення масштабної лінійки в площині сюжетно важливої частини зображення об'єкта фотографування.
URI: http://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/11851
Appears in Collections:Патенти

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Олійник І.Ю._Патент_110070.pdfПатент України на корисну модель № 110070175.45 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.