Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/11722
Название: ВПЛИВ МЕЛАТОНІНУ НА ПОКАЗНИКИ ГЛУТАТІОНПЕРОКСИДАЗНОЇ АКТИВНОСТІ ПРИ ГЕПАТОРЕНАЛЬНОМУ СИНДРОМІ
Дата публикации: 25-авг-2016
Издательство: "Science" European Association of pedagogues and psychologist
Библиографическое описание: Antioxidative action of melatonin has been studied on nonline male rats with toxic hepatitis induced by tetrachloromethane solution. It was established that mechanism of melatonin antioxidative action consist in activation of antioxidative enzymes (glutathione peroxidase) in kidneys and liver.
Краткий осмотр (реферат): інтоксикація тварин чотирихлористим карбоном призводить до виникнення оксидативного стресу в організмі щурів й одночасного ураження печінки та нирок, що, в свою чергу, веде до розвитку гепаторенального синдрому. Нами показано, що в результаті цього активуються показники системи антиоксидантного захисту, які беруть участь у знешкодженні вільних радикалів: пероксидів та ліпопероксидів. А, ендогенний мелатонін, в даному випадку, виступає як безпосереднім антиоксидантом, так і активує ензими системи антиоксидантного захисту у печінці та нирках.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/11722
Располагается в коллекциях:Статті. Кафедра біоорганічної і біологічної хімії та клінічної біохімії

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Lopushynska 2016 Sciens.pdfОсновна стаття892.15 kBAdobe PDFЭскиз
Просмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.